#

RÓLAM - SÜLE ERVIN "KÜRTI"

Kürtőskalács- sütő vállalkozásomat 1998 -ban alapítottam, és az évek folyamán egyre inkább a kitelepülésekre, rendezvényekre specializálódtam. Először egy kis Bastei típusú büfékocsit vásároltam egy barátom segítségével. A belmagasság 10 centivel volt kisebb, mint a testmagasságom, ezért csak úgy tudtam kiegyenesedni, ha kidugtam a fejem a tetőn kialakított szellőzőn. Tényleg szerényke volt , mi mégis nagy lelkesedéssel dolgoztunk . Később egyedül maradtam, ekkor tájt kaptam kollégáimtól a Kürti becenevet. Tapasztalataim kamatoztatva folyamatosan fejlesztettem.. A kezdeti kis büfékocsit felváltotta az egyre nagyobb és szebb felépítmény. Jelenlegi látványsütödém tervezésénél ugyanúgy célom volt a hagyományok őrzése, mint a nagyközönség kiszolgálására alkalmas kialakítás, berendezés. Így ma egy olyan büfékocsiban dolgozom, ahol minden kalács kézzel készül és egy kis manufaktúra terméke, mégis modern, higiénikus, a jelen kor vendéglátásának megfelelő egységgel rendelkezem. Nincs titkolnivalóm: vendégeim betekintést nyerhetnek a kürtőskalács- készítés minden mozzanatába, a dagasztástól, a tészta nyújtásán át , a sütésig. Mindig a legjobb alapanyagok felhasználásával, hozzáadott adalékok nélkül dolgozom, és törekszem arra, hogy minél finomabb kalácsot kínálhassak Önnek!

Bármit csinálsz az életben, azt vagy profi szinten, vagy sehogy! De semmit ne csinálj csak úgy! - Kemény Dénes